Zoeken naar Tongerlo

Tongerlo
Refugie van de Abdij van Tongerlo Visit Mechelen.
Refugie van de Abdij van Tongerlo. Refugie van de Abdij van Tongerlo. Volg ons op. De refugie van de abdij van Tongerlo stamt uit de vijftiende eeuw. Vandaag huisvest dit gebouw de Koninklijke Manufactuur De Wit, een wereldbefaamd weef en renovatieatelier van wandtapijten.

Erg gehavend, met slechts zes overlevenden van de honderdzesentwintig, kon Tongerlo in 1837-1840 het gemeenschappelijk leven hernemen in het kasteel van Broechem. Moedig zocht men met oude waarden naar nieuwe wegen. Op 1 juli 1840 kwam een kleine groep terug naar Tongerlo.
Abdij van Tongerlo Toerisme Westerlo.
Abdij van Tongerlo. Abdijstraat 40 Tongerlo. 014 53 99 00. Rond 1130 schonk Giselbertus van Castelre een deel van zijn land in Tongerlo aan de Norbertijnen van de Sint-Michielsabdij van Antwerpen met de bedoeling er een abdij op te richten.
Abdij Tongerlo 2018 Alles wat u moet weten voordat je gaat TripAdvisor.
Abdij van tongerlo moet je zeker gezien hebbenals, je houd van abdijen en kastelener, xijn nog verscheidene paterswaaronder, nog ern pasr jongerener, is de kerk met, herl mooi beeldwerker, is ook een museumen, ern boekenwinkelmet, ook nog andere snuisterijenwaar, je je hartje kan ophalenje, kan.
Top 10 activiteiten in de buurt van Abdij Tongerlo TripAdvisor.
Beste activiteiten in de buurt van Abdij Tongerlo. Wat te doen in Tongerlo. Activiteiten in de omgeving van Abdij Tongerlo. Wat te doen in de buurt van Abdij Tongerlo. Abdijstraat 40, Tongerlo, Bree, Belgiƫ. Lees beoordelingen van Abdij Tongerlo. Da Vinci Museum.
Nieuw bewijs: er hangt een stukje Da Vinci in Tongerlo Westerlo Het Nieuwsblad.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis. Nieuw bewijs: er hangt een stukje Da Vinci in Tongerlo. 11/12/2017 om 0200: door Wim Jacobs. Het Laatste Avondmaal in de abdij van Tongerlo is een echte Leonardo da Vinci. Of toch een beetje.
Dorpsfeest Tongerlo Leeft.
Voor de 32ste keer is er in het weekend van de tweede zondag van mei het Tongels Dorpsfeest. Volgende keer dus op zaterdag 12 en zondag 13 mei 2018. Nieuw dit jaar is dat we reeds aftrappen op vrijdagavond met om 22u00 een optreden van Kontrair in de feesttent.
Fietsroutes in Tongerlo Westerlo.
Neem je fiets overal mee op verplaatsing. Geniet samen met je kind op de fiets. Neem alles mee tijdens je fietstocht. Voor je fiets. Fietsroutes in Tongerlo Westerlo. Je vindt hier een overzicht aan fietsroutes in Tongerlo Westerlo. Fietsknooppunten in Tongerlo Westerlo.
Wandeling van Tongerlo naar Westerlo, gratis wandelroute kaart.
Westerlo als fusiegemeente telt met Tongerlo, Oevel en Zoerle-Parwijs drie deelgemeenten. Op deze wandeling maken we nader kennis met het paradepaardje van Tongerlo, de norbertijnenabdij en gaan we de mooiste groene plekjes van Westerlo verkennen. Westerlo pakt graag en terecht uit met het predikaat Parel van de Kempen.
Abdij van Tongerlo Erfgoedobjecten Inventaris Onroerend Erfgoed.
De ankerplaats Abdij van Tongerlo is gelegen op grondgebied van de gemeente Westerlo in de Antwerpse Zuiderkempen. De begrenzing wordt gevormd door de Heksenbrug en de Oevelse Dreef in het westen, de Bosstraat in het noorden, de bewoning van Tongerlo in het oosten en Goorken en Overwijs in het zuiden.

Contacteer ons